Grundlag for rapporten
Introduktion til rapporten
Botjek er markedsledende indenfor byggetekniske rapporter og er
lokalforankret med i alt 11 centre bredt fordelt i landet.
Vi stræber efter at integrere bæredygtighed i alle aspekter af vores forretning- og ikke mindst, at belyse mulige fremtidige forbedringer i form af såvel målbare resultater, som den kultur vi ønsker skal afspejles i vores tanke og handling som virksomhed.
Dette er første år med bæredygtigheds-rapportering, hvilket betyder, at der endnu ikke foreligger sammenlignelige data fra tidligere år.
Fremadrettet, vil der blive etableret en baseline, hvilket muliggør måling af udvikling og forbedringer over tid.
Vores vision er at fastsætte realistiske og ambitiøse mål for bæredygtighed med øje for diversiteten i vores frivillige kædestruktur.


Miljø og klima
Vi har især fokus på kørselsaspektet i vores ydelse, da vi ser den største mulighed for reducering af vores CO2-udledning på dette område.
CO2
CO2-beregningerne er baseret på Erhvervsstyrelsens Klimaberegner, og overholder dermed den internationalt anerkendte standard for opgørelse af klimaaftryk jf. GreenHouse Gas Protocol (GHG-protocol).
Scope 1 dækker over de direkte CO₂-udledninger fra Botjeks egne aktiviteter, herunder brændstofforbruget fra de biler koncernen råder over.
Vi vil arbejde mod at inkludere Scope 3 i fremtidige rapporter, da vores konsulenters brug af egne biler, udgør en ikke uvæsentlig del af CO2 udledningen.
Botjeks virksomhedstype gør, at vores CO₂-intensitet ligger lavt(ikke målbar), da vores forretning bygger på serviceydelser.
CO2e scope 1
67,1
ton
2024
CO2e scope 2 lokationsbaseret
9,68
ton
2024
Lokationsbaseret CO2-intensitet
0,00
ton/DKK
2024

Energiforbrug
234
MWh
2024
Virksomhedens energiintensitet
0,00
kWh/DKK
2024
Energiforbrug
Formålet med Botjeks første år med systematisk opgørelse af energiforbrug er, at skabe en baseline for fremtidige målinger, så udviklingen kan følges og sammenlignes år for år.
Det har ikke været muligt for alle centre at indhente data for deres energiforbrug, da flere af centrenes lejemål ikke har haft mulighed for at oplyse om dette.
Det oplyste forbrug, dækker derfor 9 ud af 11 centre.
Botjeks virksomhedstype gør, at vores energiintensitet ligger lavt(ikke målbar), da vores forretning bygger på serviceydelser.
Sociale forhold


Lønforskel mellem kvindelige og mandlige medarbejdere
32,3
%
2024
Kvinder i øvre ledelseslag
28,6
%
2024
Fuldtidsansatte (FTE)
Fuldtidsansatte (FTE)
83,0
2024
Arbejdsstyrke og diversitet
Da freelancere ikke skal medtages i bæredygtighedsrapporteringen, har det en indflydelse på det samlede billede.
Enkelte centres underafdelinger er ligeledes ikke medtaget i opgørelsen.
Vi er bevidste om, at dette giver et skævt billede af summen vedrørende fuldtidsansatte, kvinder i øvre ledelseslag samt lønforskelle kønnene imellem.
Af den tilgængelige data, ser vi en lønforskel kvinder og mænd imellem på 32,3 % til den mandlige ansattes favør, hvilket kan spejles til branchen, hvor lønstrukturer og især arbejdsfunktioner historisk har været skævt fordelt.
Andelen af kvinder i øvre ledelseslag er 28,6%, hvilket er et billede, der ses i mange virksomheder i vores sektor.
Fremadrettet, vil vi fortsætte med at måle og analysere disse forhold, så vi kan tage beslutninger om eventuelle tiltag, der kan understøtte en balanceret arbejdsplads.
Medarbejdertrivsel
Besvarelserne er anonyme, hvilket sikrer, at alle kan give deres ærlige feedback i en tryg ramme. Resultaterne hjælper os med at identificere både styrker og mulige forbedringsområder, så vi løbende kan tilpasse og optimere vores arbejdsmiljø.

Gns. efteruddannelsestimer for mandlige ansatte
35,0
2024
Gns. efteruddannelsestimer for kvindelige ansatte
21,8
2024
Uddannelse
Ligeledes gennemfører de byggetekniske konsulenter obligatoriske kurser fra Sikkerhedsstyrelsen og Energistyrelsen.
Botjek benytter egen medarbejder app Actimo, som alle medarbejdere og freelance har adgang til.
Dette værktøj er et godt samlingssted, idet alle ansatte geografisk, er fordelt over hele landet.
Der kan her tilgås online kurser, sparring, lovreguleringer mm.

NPS score
62,2
2024
Antal foreninger der støttes
20,0
2024
Kunder og lokalsamfund
Ved at arbejde konstruktivt med NPS-scoren og engagere os i lokalsamfundet, arbejder vi målrettet på at skabe en positiv ekstern indvirkning.
Fra 2025 vil NPS-målingen blive forenklet og yderligere tilpasset vores specifikke produkter, med fokus på nytænkning af kundeoplevelsen omkring ydelserne og deres kvalitet. Målet er at skabe mere relevante og handlingsorienterede tilbagemeldinger fra vores kunder, hvilket vil styrke vores arbejde med kundetilfredshed og relationer til lokalsamfundet.
Lokalforankringen er en af vores største styrker. Med centre spredt over et stort geografisk område forstår vi både ‘dialægten’ og de forskellige ejendomstyper til fingerspidserne. Derfor investerer vi også aktivt i lokalsamfundet gennem støtte til de lokale foreninger – fordi vi tror på, at stærke fællesskaber skaber værdi for alle.
Ansvarlig virksomhedsdrift
Vi arbejder løbende på at styrke vores digitale sikkerhed gennem bevidsthed, forebyggelse og risikostyring. Gennem vores online platform informerer vi løbende medarbejdere om cybersikkerhed og potentielle trusler, herunder risikoen for phishing og andre former for cyberangreb.
Afsluttende kommentarer
Som vi bevæger os fremad, vil vi bygge videre på de erfaringer, vi har gjort os. Vi ser rapporten som et fundament for den videre udvikling, hvor vi løbende vil tilpasse og styrke vores indsats i takt med nye indsigter og muligheder.

Baseline Oversigt
Bemærkninger til rapporten
Rapporten verificeres ikke af en uafhængig tredjepart. Selvom vi har bestræbt os på at sikre, at indholdet af rapporten er retvisende, garanteres der ikke for nøjagtigheden og/eller fuldstændigheden heraf, og vi fraskriver os derfor ansvar for enhver skade eller tab, som måtte opstå som følge af dispositioner foretaget på baggrund af rapporten.