ImpactReport™

SeeSafe ESG rapport 

2023/24

08.12.2024

Basis bæredygtighedsrapport

Baseret på FSRs ESG hoved- og nøgletal samt FNs Verdensmål

FSR's ESG-hoved- og nøgletalsoversigt er anbefalet af Finansforeningen/CFA Society Denmark, FSR – Danske Revisorer og Nasdaq Copenhagen. Hensigten er at harmonisere og standardisere nøgletal for bæredygtighed. 



FNs Verdensmål er er vedtaget af FN og skal frem til 2030 sætte kurs mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten.


Rapporten viser fokus og status for vores arbejde med bæredygtighed via udvalgte Verdensmål og nøgletal.

 Bæredygtighed en del af SeeSafe strategi og DNA

Kraftig vækst i SeeSafe med samtidig reduktion af Co2 aftryk
SeeSafe er vokset hastigt de seneste år. Et anerkendende bevis på dette er, at SeeSafe blev Gazelle virksomhed * i  2023/24 for 5. år i træk. Vi er ligeledes blevet anerkendt med prisen som Succesvirksomhed **og opnået Triple AAA*** kreditvurdering.

I 2023/2024 har væksten taget yderligere fart. SeeSafe har fordoblet virksomheden på mange måleparametre. Det gælder flere økonomiske nøgletal og antallet af medarbejdere, men samtidig er vores Co2 aftryk pr. medarbejder og for leveringen af vores ydelser er reduceret kraftigt. Vores Co2 emissioner "kun" steget med 10% (scope 1 og 2), mens forretning er fordoblet. 

"Vækst af forretningen samtidig med reduktion af Co2 aftryk pr. medarbejder og for levering af vores ydelser er et strategisk mål for os. Vi har iværksat mange grønne initiativer og foretaget mange grønne investeringer for at opnå dette." (Michael Frandsen, ejer og CEO, SeeSafe ApS)

Ambitiøse mål for ESG 
At sætte ambitiøse mål for vores ESG arbejde er en naturlig del af vores DNA og vores værdier. Vi er til for vores kunder. Vi skal kunne tiltrække og fastholde vores dygtige medarbejdere. Vi tager ansvar for vores samfund. Vores tre nøgleinteressenter - kunder, medarbejdere og samfundet - er grundlaget for SeeSafe og hænger uløseligt sammen. Vi gør vores ypperste for at værne om de tre. De er vores eksistensgrundlag.

I alt vores arbejde tænker vi grønt og bæredygtigt. Det gælder fra indkøb til færdig installation og service hos kunden. Vi har fortsat meget at lære og blive bedre til i vores fokus på bæredygtighed. SeeSafe stræber efter at være førende inden for vores branche og løbende levere bidrag til den grønne omstilling. Vi arbejder målrettet og strategisk med alle tre dele af ESG – Environment, Social, Governance. I denne rapport kan du læse om fokusområder for vores ESG arbejde.

"SeeSafe bygger på tillid og langvarige relationer med kunder og medarbejdere. Vi tager ansvar for vores handlinger og for samfundet. Bæredygtighed er derfor naturlig del af SeeSafe's strategi" (Michael Frandsen, ejer og CEO, SeeSafe ApS).
 *Gazelle virksomhed:En gazelle er en virksomhed, som i løbet af fire regnskabsår hvert år har haft positiv vækst og samlet set mindst har fordoblet omsætningen over de fire år. 
 Kilde: Børsen 
 **Succesvirksomhed: En hyldest til det lange seje træk: "Spar Nord og BDO etablerede Succesvirksomhed i 2019 for at anerkende de virksomheder, der konsekvent bidrager til vækst og stærke økonomiske resultater. Blandt mere end 300.000 aktive virksomheder i Danmark kan kun 1.000 prale af titlen Succesvirksomhed. Vi hylder den særlige indsats, det kræver at opnå og fastholde succes år efter år. Vi hylder det lange seje træk." 
 Kilde: Succesvirksomhed.dk 
 ***Triple AAA: Dun & Bradstreet har syv kreditkategorier. For at komme til AAA-kreditkategorien kræves etableret drift, positiv eller ikke-negativ baggrund og betalingsmetode samt god økonomi. Kun cirka 2% af alle danske virksomheder opnår AAA-vurdering. 
 Kilde: Dun & Bradstreet 

ESG rapportering

På forkant ESG rapportering
Fremtiden stiller store krav til ESG og til ESG data. Virksomheder står over for stigende krav om at kunne dokumentere et grønt aftryk fra kunder, samarbejdspartnere og myndigheder. SeeSafe er endnu ikke direkte omfattet af formelle krav til ESG rapportering, da vi tilhører den såkaldte regnskabsklasse B virksomhed. Vi har imidlertid valgt at være på forkant ved at udarbejde bæredygtighedsrapportering siden 2022/2023. Rapportering følger vores finansielle regnskabsår, som er fra 1/5 til 30/4. 

 ESG rapportering giver fokus op den grønne omstilling
Da vi begyndte arbejdet med vores første bæredygtighedsrapportering i 2022 fik vi naturligt sat ekstra fokus på den grønne omstilling og opstillede en række mål. Dette er vores anden bæredygtighedsrapportering anno 2024. Udviklingen i SeeSafe's forretning og SeeSafe ESG tiltag har i 2023/24 fulgt hinanden tæt og udviklet sig meget positiv. Både vores forretning og vores tiltag på ESG området er vokset kraftigt.

Særligt i vores indledende arbejde i 2022 med rapportering af bæredygtighed og grøn omstilling fik vi god hjælp og sparring fra vores kompetente samarbejdspartnere, ikke mindst Jyske Banks ESG konsulent og i Teknologisk Institut. Sammen med Teknologisk Institut har SeeSafe været igennem et værdifuldt forløb med "Strategisk udvikling & bæredygtig vækst". Vores samarbejde og netværk omkring ESG er siden udvidet kraftigt, og vi er bl.a. med i TEKNIQ’s netværk for Bæredygtig Udvikling og Ressource City Næstved.

Valified rapporteringsværktøj
Vi har valgt at anvende rapporteringsværktøjet Valified. Vi har bl.a. valgt dette, da det er anbefalet af vores arbejdsgiverorganisation TEKNIQ Arbejdsgiverne. Det er en digital platform, der gør det nemmere og enklere at skaffe data samt måle, rapportere og arbejde struktureret med at dokumentere vores arbejde med den grønne omstilling. 

SeeSafe CO2 aftrykt og klimabelastning

Efter anbefalinger fra vores ESG samarbejdspartnere er fokus i vores bæredygtighedsrapport på Scope 1 og Scope 2, dvs. vores direkte og indirekte klimaaftryk. Scope 3: er udeladt, men vi arbejder med ESG data og rapporter fra leverandører. 

(Scope 1 er de direkte emissioner fra kilder, SeeSafe ejer eller kontrollerer (biler). Scope 2 er indirekte emissioner fra vores varme-,  køle- og strømforbrug). Scope 3 er indirekte emissioner fra aktiviteter, vi ikke selv ejer eller kontrollerer, dvs. udledninger fra leverandører).  

Strategisk mål om om Co2 neutralitet i 2024 

I 2023 satte vi os et ambitiøst strategisk mål i vores grønne omstilling. Allerede i 2024 vil vi være CO2 neutrale på vores hovedkontor, og vi er godt på vej. Vi har vi foretaget store investeringer i grønne energiløsninger, der allerede har reduceret vores CO2 aftryk kraftigt. I 2023/24 har vi bl.a.: 
  • Udskiftet naturgassen med luft-luft varmepumpe. 
  • Skiftet el-selskab og har nu udelukkende af grøn strøm/ VINDenergi
  • Installeret solceller og batteripark
  • Etableret en 300 m2 stor bioeng på SeeSafe græsareal.
  • Udskiftet flere fossile biler med elbiler
Alle tiltag bidrager til vores strategiske mål om at blive CO2 neutrale i SeeSafe i 2024 og til øget biodiversitet. Det er blot nogle få af vores grønne tiltag i 2023/2024. De vedrører alle vores direkte og indirekte klimaaftryk (scope 1 og 2). Vi er i dialog med vores største leverandører om ESG data og har modtaget ESG rapporter fra dem. Leverandørerne rapporterer ikke på produktniveau. Den indirekte udledning fra vores leverandører (scope 3) er ikke en del af denne rapportering. 

Scope 1: brændstof og elbiler

Brændstof/transport
Vi har kunder i hele Danmark, Skandinavien og det meste af Europa. Vores teknikere dækker hele Danmark. I Skandinavien og øvrige Europa anvender vi i høj grad lokale samarbejdspartnerne til installation og serviceopgaver. Det reducerer kørslen. Flere serviceopgaver kan klares remote, men til mange opgaver, skal vores teknikere være fysisk hos kunden. Vi har derfor relativt stort kørselsbehov til vores mange kunder, og brændstof udgør størstedelen af vores CO2 udledning.

Fra 1 elbil i 2023 til 4 elbiler i 2024 og egen strøm til bilerne
I 2023 fik vi vores første elbil. I 2024 er fire firmabiler udskiftet til elbiler. Aktuelt er rækkevidden for el-varebiler ikke tilstrækkelig til det meste af vores kørselsbehov. De fleste af vores varebiler kører på diesel. Vi vil gerne erstatte dem med elbiler. 

Når vores kørsel udgår fra og retur til vores hovedkontor, kører vi altid i en af vores el-bliler.  Vi har ladestandere til elbiler på hovedkontoret. Bilerne oplades af vores egenproducerede strøm fra solcelleanlægget.   

Rotation af biler, AI og GPS værktøj til ruteplanlægning
Vi planlægger altid vores teknikerbesøg, så vi optimerer kørslen bedst muligt. Vores fokuspunkter er at mindske brændstofforbruget ved at planlægge teknikernes besøg hos kunderne efter kortest kørsel. Vi anvender AI og et effektivt GPS værktøj til dette.

Vi udskifter løbende vores bilpark for at få mere miljørigtige biler. Derudover laver vi rotation af vores biler, sådan at de af vores biler, der kører flest kilometer, er dem, der har den mindste CO2 udledning.

Co2e Scope 1: relativt mindre brændstof forbrug
SeeSafe forretning er fordoblet fra 2022/23 til 2023/24. Vi har ansat mere personale og fået flere biler. Vores brændstofforbrug og de direkte Co2 emissioner er kun steget med 6,5%. Vores direkte Co2 aftryk for levering af vores ydelser er dermed reduceret kraftigt. 

Scope 1 - Sammenligning

CO2e Scope 1

75,2

ton

2023/2024

Diesel

28.855

liter

2023/2024

CO2e Scope 1

70,6

ton

2022/2023

Diesel

26.057

liter

2022/2023

Scope 2: Co2 neturale i 2024 via solceller, varmepumpe , VindEnergi og bioeng 

Co2 neutrale på hovedkontoret
Stor set alle SeeSafe's danske og internationale aktiviteter udgår fra vores hovedkontor. Alt fra rådgivning, salg, projektering, indkøb, lager, forsendelse, administration og ledelse varetages fra hovedkontoret. Bl.a. derfor var det et strategisk mål at nedbringe CO2 udslippet især på hovedkontoret.

I maj 2022 flyttede SeeSafe til nyt domicil, som var opvarmet med naturgas. Det er beliggende i Næstveds tredje største industriområde. Da vi flyttede til vores nye domicil, tog SeeSafe initiativ til at få fjernvarme i området. Det krævede, at 40% af ejendommene i området ville skifte fra naturgas til fjernvarme. Det var der ikke opbakning til, og det blev derfor ikke muligt at skifte vores gasfyr til fjernvarme. Vi måtte derfor finde alternative energiløsninger for at nå vores ambitiøse mål om at blive CO2 neutrale på vores hovedkontor i 2024.

Gasledning kappet og udskiftet med luft-vand varmepumpe
I oktober 2023 kappede vi gasledningen. Naturgassen var vores største CO2 udleder og vi ville derfor af med den. Vores gasforbrug ville i 2024 være ca. 3.700 m3 gas, hvilket udleder ca. 8,3 ton CO2.

https://www.hbemo.dk/vaerktoejer-og-tabeller/braendvaerdier-og-CO2-emissionsfaktorer

Vi investerede grønt i en 22 kW luft-vand-varmepumpe. Den blev taget i brug i oktober 2023. Den dækker vores nuværende forbrug, men anlægget er forberedt til at kunne udvides med en ekstra ude del, hvis det bliver nødvendigt. Luft-vand-varmepumpen reducerer vores CO2 udledning med 4,6 ton CO2 om året eller ca. 45% mindre CO2 ift. naturgasfyret. 

Solceller
For at opnå vores ambitiøse mål om at blive CO2 neutral i SeeSafe allerede i 2024, foretog vi endnu en stor grøn investering og i april 2024 kunne vi tage vores store solcelleanlæg og batteripark i brug. 

Vores anlæg er et 29,88 kWp anlæg og består af 72 solpaneler. Anlægget er estimeret til at producere 25.000 kwh årligt. Det er en overproduktion på ca. 120% ift. vores nuværende forbrug. Anlægget producerer naturligvis mest strøm i de lyse timer. Da vi ikke bruger alt den producerede strøm, har vi tilkøbt en batteripark, som er tilknyttet solcelleanlægget. Batteriparken er på 25 kwh og består af 5 x 5 kwh batterier. Den overskydende strømproduktion fra de lyse timer lades på batterierne og bruges i de mørke timer. Den del af vores elproduktion, vi ikke selv forbruger, sælges til el-nettet. 

VindEnergi
I 2023 skiftede vi el-selskab for at få CO2 neutral strøm. Langt størstedelen af vores strøm producerer vi nu selv, men når/hvis vi ikke har nok egenproduktion, så er den strøm vi køber udelukkende VINDenergi og CO2 neutral strøm fra danske vindmøller. Vi får yderligere CO2-reduktion via KLIMAtiltag andre steder i verden.

Eget hostingcenter med nedkølning
I 2024 har vi etableret eget hostingcenter i SeeSafe og SeeSafe IT (vores datterselskab). I vores hostingcenter hoster vi servere både for kunder og egne servere. Hostingcentre kræver meget nedkøling. SeeSafe hostingcenter nedkøles med strøm fra vores solceller.

CO2e Scope 2: vores direkte Co2 udslip på vej mod Co2 neutralitet
SeeSafe elektricitets- og naturgasforbrug er vores  scope 2 Co2 udledninger. Det er vores direkte udslip i forbindelse med de produkter og services, vi forbruger.  Vores store grønne investeringer for at blive Co2 neutrale på hovedkontoret - investeringer i i luft-vand-varmepumpe, solceller og batteripark samt skifte til grøn strøm og VindEnergi - har ikke været fuldt indfaset i regnskabsåret 2023/2024. Effekterne af vores Co2 udledning kan derfor ikke læses fuldt ud i 2023/23 ESG data, da vores data følger vores finansielle regnskabsår fra 1/5 til 30/4. Når vi kun ser på data for 2024 er gasforbrug = 0 m3 og andel af købt el næste 0 MJ. 

Allerede i dette rapporteringsår hvor vores grønne investeringer ikke har været fuldt indfaset er vores energiforbrug reduceret kraftigt på trods af vores kraftige vækst i forretning. Vores Co2 udslip er næsten halveret fra 8,26 ton i 2022/2023 til 4.59 ton i 2023/2024. Vores beregninger viser, at hvis vi ikke havde kappet gasledningen, installeret solceller og skiftet til VindEnergi, så havde vores Co2 udslip i 2023/2024 været på ca. 12 ton Co2. Vores nuværende energidata med fuldt indfaset luft-vand-varmepumpe, solceller, batteripark og VindEnergi viser, at vi når vores mål om at blive Co2 neutrale i 2024. 

Naturgasforbrug

1.357

2023/2024

Naturgasforbrug

2.639

2022/2023

Scope 2 - Sammenlignigner

CO2e scope 2 markedsbaseret

4,59

ton

2023/2024

Elektricitetsforbrug

37.331

MJ

2023/2024

CO2e scope 2 markedsbaseret

8,26

ton

2022/2023

Elektricitetsforbrug

67.116

MJ

2022/2023

Scope 3: producenter og leverandører

Mens scope 1 og 2 er vores egene direkte og indirekte emissioner er scope 3 indirekte emissioner fra leverandører og producenter mv. Scope 3 er derfor også både vanskelig at opgøre og styre, da den beror på data og oplysninger fra leverandører mv. Vi har naturligvis altid mulighed for at skifte leverandører. 

I forbindelse med udarbejdelsen af vores første ESG rapport for 2022/23 begyndte vi at arbejde med at få data fra leverandører.  Dette arbejde har vi fortsat i 2024. Det hardware (kamera, vareantenner, alarmer etc.), vi anvender til overvågnings- og sikringsløsninger hos vores kunder, køber vi hos forskellige producenter eller grossister. Vi har forsøgt at få ESG data på produktniveau hos de enkelte producenter og grossister. Sådanne data kunne vi bruge til beregning af emissioner i forskellige løsninger og dermed også tilbyde den mest "grønne" overvågnings- og sikkerhedsløsning. Det er desværre ikke indtil videre muligt at få data på produktniveau. 

Alle de største producenter, hvorfra vi køber hardware, udarbejder ESG-rapporter. Vi har læst disse ESG rapporter. Efter vores vurdering lever de op til internationale standarder for fx. arbejderrettigheder.  Vi vil fortsætte arbejdet med at få data for vores leverandører m.fl., men i denne ESG rapport har vi afgrænset os fra at rapportere Scope 3 data. 

 Refurbished, affaldshåndtering, forsendelser og undgå madspild 

Refurbished
PC'er, telefoner og andet hardware er nødvendige arbejdsredskaber for os alle. Når vi får nye kollegaer og når PC'er og telefoner mv. skal udskiftes, så køber vi altid refurbished hardware. Refurbished hardware er brugt, testet og evt. defekte/slidte dele udskiftet. Det forlænger livscyklus af produkterne. Det har i sig selv et positivt klimaaftryk samtidig med at elektronikaffald reduceres. Med vores refurbished indkøbspolitik har vi gjort op med "køb og smid væk kulturen".

Minimere madspild
For at formindske madspild i kantinen skal alle medarbejder tilmelde sig madordning. Dagens lune ret tilberedes kun til antal tilmeldte medarbejdere og fødevarer genbruges så vidt muligt dagen efter i en ny ret.

Genanvendelse og bortskaffelse af affald
Affaldshåndtering har vi haft fokus på i flere år. I 2023/2024 har vi taget yderligere skidt for at genanvende og bortskaffe affald med bedst muligt klimaaftryk. 

Vores affald sorteres nu i endnu flere fraktioner end tidligere. Det gælder alt fra vores køkken- og kontoraffald til elektronisk affald, jern og pap. Vi har samarbejde med flere primært lokale firmaer, der genanvender vores affald elektronisk affald, jern og pap. Alt hvad der kan genanvendes, bliver genanvendt. Det genanvendelige affald afhentes på vores matrikel af lokale firmaer og køres til genanvendelsesstationer.

Forsendelser
Vi sender ugentligt produkter rundt i Europa til installation af sikringsløsninger hos vores kunder. Til det formål har vi bl.a. fået special fremstillede flyttekasser i genbrugsmateriale og nedbrydeligt pap. 

Miljø, energi og ressourcer

Vandforbrug

212

2023/2024

Vandforbrug

115

2022/2023

Socialt og samfundsmæssigt ansvar 

Vi tager ansvar for vores samfund. Vi er socialt engagerede. Vi har særligt fokus på vores medarbejdere og socialt udsatte.

Medarbejdere med særlige behov og praktikanter
Hos SeeSafe er vi glade for at kunne hjælpe et menneske med udfordringer. Det er tydeligt at se, at det giver værdi både for mennesket og for SeeSafe. Det er ikke blot en gestus af venlighed, men en investering i en mere inkluderende fremtid. Vi har forpligtet os til at fortsætte med at åbne døre for at fremme mangfoldighed og styrke vores samfund gennem handling. Sammen skaber vi en virksomhedskultur, der fejrer forskelligheder og fremmer ligeværdighed.

I 2023/24 har vi haft endnu flere praktikanter og medarbejdere med særlige behov end tidligere.

Flexjob
Vi har haft to ansatte i flexjob. De har begge tidligere i deres karriere været udsat for hændelser, der gør, at de ikke kan arbejde på almindelige vilkår. Vi har tilpasset vores opgaver, så det kan varetages en flexjobber.

Tre medarbejdere med særlige behov
I 2023/24 har vi haft tre medarbejdere med særlige behov. To af de tre har fået fast ansættelse i SeeSafe.

Talent med autisme: fra kanten af arbejdsmarkedet til fastansættelse i SeeSafe
Som en del af vores sociale ansvar bød vi i efteråret 2023 en talentfuld praktikant med autisme indenfor hos SeeSafe. 

Praktikanten med autisme løste opgaver med stor præcision og høj kvalitet især i vores lager- og logistikafdeling, hvor der bl.a. bliver konfigureret vareantenner, testet udstyr og varer går ind og ud af lager. Vores praktikant var rigtig glad for at være hos SeeSafe og sagde efter et par måneder i praktik: ”det er den bedste arbejdsplads, jeg nogensinde har været på. Der bliver taget hensyn til mine udfordringer, der er gode kollegaer og spændende opgaver.” SeeSafe’s lagerchef blev også rigtig glad for vores ”nye kollega”. Vores lagerchef sagde, at ”det er en fornøjelse af have en ekstra hånd, der løser opgaver med stor præcision”. 

Vores praktikant blev ved med at udvikle sig meget positivt og blev meget vellidt. Efter praktikken blev der derfor oprettet et forløb med løntilskud. Efter løntilskuddets udløb blev det til en fastansættelse. 

At have en praktikant med særlige behov har lært os værdien af at tilpasse vores arbejdsmiljø for at imødekomme forskellige behov. Inden praktikforløbet kortlagde vi sammen med praktikanten og jobkonsulenten fra Næstved Kommune de særlige hensyn, som vi skulle tage til vores praktikant ift. autisme. Det er små og lette greb, som nemt kan integreres i hverdagen. Det er fx aftale om genkendelighed i opgaver, at praktikanten kan ”trække” sig og være lidt for sig selv, samt at praktikanten spiser frokost alene, da samværet med mere end fem personer i samme rum er en udfordring. 

Praktikanter
SeeSafe har et godt samarbejde med vores hjemkomme, Næstved Kommune, og kommunerne i regionen. Det har vi også med regionens uddannelsesinstitutioner.  Det bevirker bl.a., at vi får mange henvendelser om praktikforløb i SeeSafe og SeeSafeIT. Vi har haft endnu flere praktikanter i 2023/24 end tidligere. I årets løb har vi haft:
  • Datamatiker praktikanter
  • IT support praktikanter
  • Finansøkonomer
  • M.fl.
Praktikanter bliver ofte koblet på projekter og får på den måde indsigt i vores virksomhed og læring om deres fag og vores arbejdsmetoder.

Elever
Vi tager langt flere elever end vi er forpligtiget til hos SeeSafe. Det gælder både i vores tekniske team, IT-support og i administrationen. I SeeSafe kan vi godt lide udvikling. Det gælder også for vores personale. Med ansættelsen af elever og lærlinge er vi i høj grad med til at udvikle og uddanne unge mennesker. I 2023/24 har vi bl.a. haft:
  • Lærling i det tekniske team
  • Voksenlærling i det tekniske team
  • IT-support elever
  • Kontorelev
Sponsorater
SeeSafe indgår hvert år nogle sponsorater. Når vi udvælger sponsorater, falder vores valg ofte på organisationer med forskellige sociale tiltag. Vi udvælger hvert år ét til to specifikke projekter, som får ekstra fokus. Vi støtter løbende:

SMILfonden som er en velgørende forening, der støtter børn med alvorlige og kroniske sygdomme. De giver børnene og deres familier et bedre liv.

Svovlstikkerne hvis primære formål er julehjælp – men de støtter også udsatte børn i andre henseender. 

Årets læreplads og eletrikerlærlinge

SeeSafe tager ansvar for at uddanne elektrikere. Vores mål er altid at have 2-3 lærlinge eller 10-20% af vores interne tekniske stab. Vi giver vores lærlinge en god uddannelse som elektriker/sikringstekniker. Vi "behandler" vores lærlinge som alle øvrige medarbejdere. Vores arbejde med lærlinge er blevet bemærket i en sådan grad. at SeeSafe er blevet kåret af EUC som årets læreplads. 

Efter endt uddannelse er vores lærlinge blevet tilbudt job i SeeSafe, hvilket de har takket "ja" til. Det ser vi også som en blåstempling af vores indsats med at uddanne lærlinge. 

Kvindelige ansatte 

Elektriker- og sikringsbranchen er domineret af mandlige ansatte. Det gælder også i SeeSafe. Hos SeeSafe har vi altid fokus på kompetencer og adfæd, når vi ansætter personale. Vi har dog også fokus på, at vi gerne vil have flere kvindelige ansatte, da vi oplever, det giver en god dynamik i medarbejderstaben. Vores fokus på at tiltrække kvindelige ansatte kommer bl.a. til udtryk i vores jobopslag og i indretningen af vores domicil mv. 


Antal kvindelige ansatte i virksomheden

6,00

 

2023/2024

Kvinder i øvre ledelseslag

0,00

%

2023/2024

Vores medarbejdere

Hos SeeSafe tror vi på, at glade medarbejdere er nøglen til succes. Vi har høj medarbejdertrivel og generelt gode medarbejderforhold. Vores medarbejdere kan i høj grad selv være med til at planlægge arbejdsopgaver og har fleksible arbejdstider, herunder mulighed for 3 og 4 dags arbejdsuger. Det giver også fleksibilitet "den anden vej", og alle vores medarbejdere er vililge til at give "en ekstra hånd", når der er ekstraordinært travlt og opgaver nærmer sig deadline. Vores gode medarbejdertrivsel resulterer og i et lavt sygefravær og lav medarbejderomsætning. Vores sygefravær er på 1,60 dage pr. medarbejder, hvilket er meget lavt både for branchen og generelt. Det er vi meget tilfredse med. Vores medarbejderomsætning er også lav, og opsigelser er kommet som følge af, at en ansat er flyttet til anden geografi.  Grundet SeeSafe vækst har vi rekrutteret en del nyt personale. Vi  får mange kvalificerede ansøgere til vores opslåede stillinger, og vi har fået nye dygtige kollegaer ombord i SeeSafe. Ale nye medarbejdere gennemgår et struktureret onboarding forløb med løbende opfølgning de første 6 måneder.

RMI 
I SeeSafe arbejder vi hele tiden på at være en attraktiv arbejdsplads. Det gør vi for at fastholde vores dygtige medarbejdere og tiltrække nye. Vi gør det for at kunne yde den bedste service til vores kunder. RMI er et centralt begreb hos SeeSafe og er defineret af alle medarbejdere. RMI står for Rigtig Mental Indstilling. Vi møder, hjælper og holder hinanden op på RMI. Sådan vil vi også møde vores kunder og samarbejdspartnere. Derfor deler vi vores RMI. 

Attraktiv arbejdsplads
For at måle på og få værktøjer til at arbejde med trivsel og arbejdsglæde og dermed fortsætte vores ambition om at være den bedste og mest attraktive arbejdsplads, har vi i 2024 indgået i et forløb, der hedder ”Attraktive arbejdspladser”. Det strækker sig over et år og har fokus netop på trivsel, arbejdsglæde, god energi, effektivitet, og hvad der ellers hører under denne kategori. I den forbindelse modtager alle medarbejder et spørgeskema tre gange på et år. Det besvares anonymt. Besvarelserne bruges til at måle status - og så igen om et år.  Konsulenter fra Erhvervshuset hjælper os med opgaven. 

Medarbejderudvikling og APV
Vi arbejder systematisk og struktureret med medarbejderudvikling og arbejdsmiljø. Alle medarbejdere har en gang årligt MedarbejderUdviklingsSamtale og løbende opfølgninger. Medarbejdere har ligeledes 1-1 samtaler med nærmeste leder. Vores arbejdsmiljø måles bl.a. gennem APV undersøgelser. Vores medarbejdere tilbydes kurser og efteruddannelse.

Løn/pension og sundhedsforsikring
Vi sikrer lige løn mellem køn og lige løn for lige arbejde. Alle medarbejdere i SeeSafe har pensions- og sundhedsordning. Vi arbejder for at fremme en arbejdskultur med fokus på sundhed såvel fysisk som mentalt.

Kommunikation
SeeSafe tror på åben kommunikation med sine medarbejdere for at sikre, at de har indsigt i SeeSafes overordnede mål og forstår den indvirkning, forretningsmæssige beslutninger har på medarbejderne. Vi tror også på, at det sikrer god feedback og ideer fra medarbejderne til optimering af driften.

Sundhed og sikkerhed
Vores medarbejderes sundhed og sikkerhed er en af SeeSafes førsteprioriteter, og vi er engageret i at opnå løbende forbedringer på sundheds- og sikkerhedsområdet. Overholdelse af lovmæssige krav anser vi for at være et minimumskrav. 
 
Personligt ansvar
Alle medarbejdere forventes at sikre, at deres adfærd ikke udgør en fare for deres egen eller andres sikkerhed. Dette kræver aktiv deltagelse i fastholdelse af et sikkert arbejdsmiljø og overholdelse af etablerede sikkerhedsprocedurer. Under alle forhold forventes hver enkelt medarbejder at fremstå på en professionel og ansvarlig måde.
 
Rekruttering med diversitet og inklusion
SeeSafe har en vision om at kunne tilbyde et konkurrencedygtigt og retfærdigt ansættelsesmiljø og at give vores medarbejdere chancen for at udvikle sig. Som følge af vores vækst rekrutturer vi mange nye kollegaer. Vi modtager mange både uopfordrede og opfordrede ansøgninger. Vi arbejder  for mangfoldighed blandt medarbejdere og ledelse gennem rekruttering, der fremmer ligestilling og mangfoldighed. Vi har en anti-diskriminationspolitik. 
 
Ligestilling
SeeSafe støtter ligestilling og modsætter sig alle former for diskrimination på grund af køn, race, nationalitet, etnisk eller national oprindelse, religion, civilstatus, seksuel præference, handicap, farve, forhold i forbindelse med graviditet og alder. SeeSafe driver virksomhed på en måde, der sikrer, at medarbejdere behandles lige og retfærdigt, og at alle beslutninger tilknyttet ansættelsen tager udgangspunkt i jobbaserede kriterier. Alle ledere og medarbejdere forventes at overholde denne politik og må ikke diskriminere eller chikanere andre.
 
Rekruttering
SeeSafe betragter medarbejderne som virksomhedens vigtigste ressource. Det er derfor SeeSafes mål at ansætte de bedst kvalificerede personer, så vi sikrer vores fremtidige udvikling, konkurrenceevne og vækst. Alle ansættelser baseres på individuel kompetence og jobbaserede kriterier. En ledig stilling søges altid besat med den ansøger, som vi mener, er bedst kvalificeret. 
 
Medarbejderrelationer under og efter ansættelse i  SeeSafe
SeeSafe tror på, at medarbejderne i en service- og produktionsorganisation udgør en særlig vigtig del af virksomhedens succes. Fremragende forretningsmæssig præstation afhænger af enkeltpersoner og grupper, der har en klar forståelse for, hvad der forventes af dem og de kompetencer og egenskaber, der skal til for at opnå deres mål. Det er afgørende, at alle medarbejdere behandles på en retfærdig, konsekvent og respektfuld måde på alle stadier i deres karriere hos SeeSafe, herunder også når de forlader virksomheden. 

 

Fuldtidsansatte

27,5

 

2023/2024

Sygefravær

1,60

Dage/FTE

2023/2024

Ansvarlig ledelse

Ansvarlig ledelse i SeeSafe er mere en blot ledelse i gængs forstand. I SeeSafe er governace bredere forståelse, der bl.a. også omhandler kvalitetssikring, risiko og compliance styring, sikkerhed/IT-sikkerhed, økonomisk- og bæredygtighedsledelse, personaleledelse mv.   

ISO 9001
SeeSafe er ISO 9001 certificeret. ISO 9001 er et kvalitetsledelsessystem, som er anerkendt i hele verden og for mange synonym med kvalitet og effektiv styring samt en struktureret kundedialog. ISO 9001 for kvalitetsledelse giver os klare definitioner af processer, værdier, løbende overvågning og evaluering. Med ISO certificeringen har vi et anerkendt og grundlæggende styringsværktøj til gavn for kunder, samarbejdspartnere og vores organisaition.

Bestyrelse og ledelse
SeeSafe har siden 2020 haft en professionel bestyrelse. Bestyrelsen består af CEO og virksomhedens stifter Michael H. Frandsen, advokat og tidligere chef for PET  Jens Madsen, direktør Flemming Jørgensen samt stifter af Satcom1, CEO og konsulent Karina Bergstrøm Larsen.

Etik og integritet
SeeSafe tager ansvar for at behandle kunder, medarbejdere, leverandører og andre interessenter samt det omgivende samfund med respekt og overholdelse af gældende lovgivning og bestemmelser. Det gavner alle parter. Vores omdømme afhænger ikke blot af, at vores arbejde og ydelser er af høj kvalitet, men også af den måde hvorpå vi styrer vores forhold til kunder, leverandører, myndigheder, organisationer og eksterne interessenter.

SeeSafe virksomhedsadfærd og etiske kodeks
SeeSafe gør alt for at sikre, at vores virksomhed i alle henseender drives i henhold til etiske, professionelle og juridiske standarder. Vi overholder gældende lovgivning og bestemmelser. Vi anvender vores sunde fornuft, logik og udviser god adfærd. Vores adfærd understøttes af disse standarder i dagligdagen:
 
Personlige interessekonflikter: Alle medarbejdere bør undgå situationer, hvor personlige interesser kan skabe konflikt, eller give indtryk af at skabe konflikt, med SeeSafe interesser. Vores medarbejderes adfærd må ikke give medarbejderende  personlig fordel på bekostning af  SeeSafe.

Gaver og repræsentation: Udveksling af gaver, repræsentation og andre belønninger imellem medarbejdere, kunder og leverandører m.fl. udgør en mulig interessekonflikt. Alle betydelige gaver eller repræsentation, som kan anses for at have indflydelse på beslutningsprocessen, er uacceptable.
 
Ulovlige betalinger, bestikkelse og sort arbejde: At foretage eller modtage ulovlige betalinger eller belønninger, som f.eks. bestikkelse eller sort arbejde, er i strid med SeeSafes politik. SeeSafes ressourcer (biler, værktøj, hjælpe- og værnemidler) må ikke anvendes direkte eller indirekte til sådanne formål. Sort arbejde er ulovligt og uacceptabelt i SeeSafe.
 
Beskyttelse og korrekt anvendelse af SeeSafe aktiver: Alle medarbejdere er ansvarlige for at beskytte og administrere vores aktiver på behørig vis. Om det gælder ansvar for f.eks. biler, håndværktøj, værktøj, materialer, lokaler eller sikkerhed, skal alle medarbejdere forsøge at anvende og varetage alle vores ressourcer på effektiv og ærlig vis og i henhold til de højeste standarder. Det er ikke tilladt medarbejdere personligt at overtage forretningsmæssige muligheder, der måtte opstå ved anvendelsen af SeeSafe ejendom, information eller position. 

Bæredygtighedsledelse
SeeSafe ESG rapport giver et billede af, at at vi arbejder systematisk og struktureret med ESG. Vi har sat os nogle ambitiøse mål og stræber efter at være "best in class". Vores arbejde med ESG og bæredygtighed er indarbejdet i vores forretningsstrategi og går hånd i hånd med denne. 

Mænd i bestyrelsen

3

 

2023/2024

Kvinder i bestyrelsen

1

 

2023/2024

Take back koncept 

Take Back Koncept
Vi vil altid hjælpe vores kunder med at have det mest tidssvarende udstyr og med mindst klimaaftryk. Generelt har kamera og andet overvågningsudstyr ikke et stort klimaaftryk, men nye teknologier med mindre klimaaftryk bliver hurtigt udviklet.

Vi har derfor udviklet et bæredygtigt koncept med fokus på minimal klimabelastning. Vi kalder det “Take back koncept”. Take back konceptet rummer to elementer: 
  • Vi tilbyder altid at tage kunders udtjente udstyr retur og bortskaffe det i korrekte affaldsfraktioner, herunder elektronikaffald. 
  • Vi tilbyder at lease udstyr til vores kunder i en 3-årig periode. Ved periodens udløb kan vi tage udstyr retur, rådgive kunden om nyt udstyr og klimaaftryk i det nye udstyr ift. det nuværende, eller forlænge aftalen, hvis der ikke er nye teknologiske eller klimamæssige forhold, der taler for en udskiftning.
Case-eksempel
Vi indgik en aftale med en landsdækkende kædekunde, der skulle lukke butikker, om at nedtage alt overvågningsudstyr fra butikkerne. Dette gjorde vores teknikere. I forbindelse med dette arbejde sørgede de for at sortere alt udstyr. Noget udstyr var næsten nyt og kunne genanvendes, mens andet blev skrottet. Affald, der skulle skrottes, kom til vores affaldscontainere på hovedkontoret eller blev afleveret i den korrekte affaldssortering på genbrugsplads. På den måde sikrede vi bedste recycling af udstyr til glæde for vores kunde, for klimaet og for samfundet. 

FN's Verdensmål

SeeSafe bakker op om alle FN's 17 Verdensmål. Verdensmålene forpligter alle FN’s medlemslande til at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst. De fokuserer ligeledes på at fremme fred og sikkerhed og stærke institutioner og på at styrke internationale partnerskaber. I SeeSafe har vi ikke udvalgt fx. 2 til 4 Verdensmål eller nogle af de 160 delmål for at arbejde ekstra fokuseret med dem. 

I SeeSafe arbejder vi med "Sundhed og trivsel", men i en anden kontekst end Verdensmål 3 om "Sundhed og Trivsel", da det handler om "mindske mødredødelighed og dødelighed blandt nyfødte og børn, sætte en stopper for epidemier og øge forebyggelsen af sygdomme samt det generelle sundhedsniveau". Vi er naturligvis et helt andet sted. Vi arbejder med Sundhed og Trivsel blandt vores medarbejdere bl.a. ved altid at have hjælpemidler til installationsarbejdet og en sund forkostordning.

Det samme gælder for Verdensmål 4, som "handler om at sikre både drenge og piger adgang til gratis grundskole uanset forældrenes indkomst niveau og sikre lige adgangs til højere uddannelse samt information helt generelt." Vi tager ansvar for at uddanne elever og efteruddanne vores personale, så vi altid er opdateret med nye kompetencer og certificeringer. 

FN's Verdensmål 16 handler om at støtte fredelige og inkluderede samfund, give alle adgang til retssikkerhed og opbygge effektive, ansvarlige og inddragende institutioner på alle niveauer.

SeeSafe's løsninger kan være med til at sikre fredelige samfund og bidrage til retssikkerhed. Overvågning, overvågningskamera, tyverisikring mv. er blevet en del af hverdagen i Danmark og mange vestlige lande. Overvågning kan være med til at opklare kriminelle handleringer og sikre vigtigt bevismateriale i retssalen. SeeSafe har flere gange for vores kunder været med til at udlevere bevismateriale til myndigheder. 

Appendiks

Vi følger løbende op på udviklingen og gennemfører initiativer til forbedringer.

Environment (Miljø)

Opgørelse
Enhed
Periode
Total CO2e emission i Scope 1
70,6
ton
2022/2023
Total CO2e emission i Scope 2 lokationsbaseret
Ej opgjort
 
Total CO2e emission i Scope 2 markedsbaseret
Ej opgjort
 
Energiforbrug
455.820
MJ
2022/2023
Andel af energiforbrug fra vedvarende energikilder
41,8
%
2022/2023
Årligt vandforbrug
115
2022/2023

Social (Medarbejdere)

Opgørelse
Enhed
Periode
Gennemsnitligt antal fuldtidsansatte
17,2
 
2022/2023
Andel kvinder af fuldtidsansatte
11,5
%
2022/2023
Andel af kvinder i de øvre ledelseslag
0,00
%
2022/2023
Lønforskel mellem kønnene
0,00
Mænd ifht. kvinder
2022/2023
Medarbejderomsætning
17,4
%
2022/2023
Sygefravær ifølge seneste opgørelse
4,80
Dage/FTE
2022/2023
Fastholdelsesgrad af kunder
Ej opgjort
 

Governance (Ledelse)

Opgørelse
Enhed
Periode
Lønforskel mellem CEO og medarbejdere
Ej opgjort
CEO ifht. ansatte

Bemærkninger til rapporten

Rapporten verificeres ikke af en uafhængig tredjepart. Selvom vi har bestræbt os på at sikre, at indholdet af rapporten er retvisende, garanteres der ikke for nøjagtigheden og/eller fuldstændigheden heraf, og vi fraskriver os derfor ansvar for enhver skade eller tab, som måtte opstå som følge af dispositioner foretaget på baggrund af rapporten.

Denne ImpactReport er lavet med Valified