ImpactReport™

HK3 (Hahnemanns Køkken)

CVR 44032163

17.07.2024

En besked fra ledelsen

En besked fra ledelsen:
Vi har fra starten ønsket, at skabe et spisehus, bageri, konditori og kokkeskole, der kunne mere end ”bare” at servere mad og drikkevarer. 
Vi vil være en ny generation af restauratør, der tør sætte sit personales velvære og klimaet på dagsordenen og tale højt om nogle af de udfordringer som restaurationsbranchen har døjet med altid. 
Vi vælger vores samarbejdspartnere nøje og gør os umage med at finde den bedste løsning og ikke altid den nemmeste. 
Vi vil være andre virksomheders Go-To løsning, når der skal arbejdes på biodiversitet, bæredygtighed og mad i højere forening. 
Kamilla Seidler Trebbien
HK3 ApS

Mod mindre miljøbelastning

Vi har fra overtagelsen af vores forretning, ønsket at ligge i front i vores felt og gøre det bedst muligt indenfor rammerne af restaurantionsbranchen. 
Vi er økologisk certificeret med guldmærke, da vi kunne mærke et behov for at dokumentere vores arbejde og valg i en verden der nogle gange er mere snak end aktion.

Vi er i proces med at få udarbejdet klimarapport for 2023, hvor vi overtog forretningen 1. maj. 
Vi har en ambition om, at sætte mindre CO2 aftryk for hvert år og blive endnu dygtigere til håndtering af madspild, korrekt sortering og optimerede indkøb.

Co2 

Da vi er beliggende i byen og tæt på metro, er vores medarbejderes rutiner cykel eller offentlig transport og dermed med til at mindske nødvendigheden for biler.
 
Elforbruget er minimeret med det mindst belastende køkkenudstyr som induktion og lavenergi-køleskabe, samt LED belysning både inde og ude. Vi tilbyder ikke varmelamper, da det går imod konceptet om at energioptimere. 

Da vi er beliggende i en by, er det ulovligt at have kompost i stedet for madaffald, der dog bruges til biodiesel. Der arbejdes konstant på nedbringelse og optimering af køkkenrutinerne, for at mindske denne ene del, som er den vi kan styre. 

Derudover ved vi, at det tynger klimaregnskabet, at arbejde med økologiske råvarer, da de vejer tungere grundet, at det er en del mere pladskrævende at producere, men for os er det ikke en mulighed at afvige fra, undtaget særlige produkter, der ikke produceres økologiske eller har stor betydning for lokalsamfundet hvor det er produceret. F.eks. gennem vores samarbejde med Warfair og andre lignende producenter, der har en vigtig impact i lokalområdet. 

Biodiversitet

Vores tilgang til ingredienser er, at de skal være af høj kvalitet og i sæson,  og det er en af byggestene for vores virksomhed.
Det er derfor vigtigt for os, at vi hele tiden har fokus på at  understøtte biodiversitet, så vi ikke ender med en umådelig kedelig situation, både for miljøet, men sandelig også for vores smagsløg.
Der skal ikke kun være en slags løg og en type kål eller citrusfrugt, når vi kan omvende selv de mest kyniske kødspisere med velsmag gennem håndværk og diversitet.
Det gør vi f.eks. ved at stille krav til vores leverandører om bæredygtige produktionsmetoder og dyrevelfærd, men også til os selv i form af kreative måder at bruge de råvarer, der er i sæson nu og her.

Affald og madspild

Vi opfylder selvfølgelig kravene for affaldssortering og har gjort det siden vi startede. 
Det er fundamentalt, alt vi sørger for at efterlade et så lille aftryk som muligt og være med til at få sorteret til genanvendelse er et minimum. 

Vi sætter derudover et projekt i søen i november 2023, omhandlende madspild med involvering af de forskellige afdelinger med både elever, faglærte og ledelsen, for at få endnu mere fokus på madspild og få optimeret brugen af selv de mest udskældte "rester", da det både hjælper miljøet, vores egen økonomi samt fremmer kreativiteten. 

Vi har produkter som f.eks. staniol og andre skadelige materialer, som simpelthen ikke finder vej til vores køkken. 

Når vi har upcyklet de rester der stadig måtte være, donerer vi brød til Kvindecentret, som en del af vores for, at gøre en indsats for lokalmiljøet. 

Social bæredygtighed

Vi arbejder for at blive bedre for hver dag- og får at sætte en ny standard for branchen, som notorisk er kendt for at være bagud på HR og personalepleje, samt have enormt krævende arbejdstider og vanskellige forhold. 

Vi vil bevise, at man godt kan modernisere branchen indefra og desuden blive i den i mange år og ikke kun se den som et midlertidigt pitstop. 

Vi vil være en arbejdsplads, der rummer mange typer af mennesker og vi har samarbejdet med mange forskellige slags organisationer, for at favne bredt. Det er vigtigt for os, at man kan gå på arbejde, som lige nøjagtig den man er, uafhængig af race, køn eller seksuelle præferences, men også hvis man er eller har været på kant med loven, på kanten af arbejdsmarkedet eller samfundet. Der er masser af mennesker i vores tilsyneladende velfungerende samfund, der har brug for en hånd eller lidt ekstra hensyn og det vil vi gerne rumme. 
Vi arbejder sideløbende på konsulentprojekter med impact i både Somalia, Marokko og her i Danmark med både optimering, implementering og mentorroller. 
Vi har stadig lang vej og man er aldrig i mål med dette emne, så det er en dagsorden, der konstant skal vedligeholdes og italesættes, så vi holder hinanden op på, hvilken type arbejdsplads og arbejdsgiver og kollegaer, vi gerne vil være.  

Sociale forhold

Vi gør en indsats for at imødekomme vores udfordringer som arbejdsplads, ved selvfølgelig at spørge vores medarbejdere gennem en APV, om der er ting vi skal have fokus på, både i forhold til de fysiske udfordringer, men også de arbejdsmiljømæssige. 

Vi har udarbejdet en håndbog, som medarbejdererne får ved opstart og skal læse og spørge ind til, hvis der er ting, som skal opklares. Denne håndbog opdateres løbende efter behov. Der er både en introduktion til os som arbejdsplads, men også oplysninger om f.eks. hvordan vi klæder os, hvor og hvornår vi holder pause og ting man må og ikke må, så vi ikke er i tvivl. Dette skal være en hjælp for alle, så man har hørt det samme. Dette er også work in progress, da det ikke er noget man blive færdig med og som kræver opfølgning og ændringer. 

Vi har ændret konceptet om MUS samtaler til Velværesamtaler, da det traditionalle koncept lugter lidt af eksamens- og præstationsangst. Vi vil gerne løbende tjekke ind hos vores medarbejdere og at de kan komme til os, hvis der opstår situationer, som ikke skal vente til næste samtale og på den måde gøre det mere agilt og imødekommende. 

Vi gør os umage til ansættelsessamtalerne, med at italesætte hvem vi er som virksomhed og dermed allerede inden vi når til en aftale, at have afklaret om vi er på bølgelængde i forhold til de tidligere nævnte krav om diversitet og arbejdsmiljø. Det er utrolig bekræftende for en medarbejder, der er enig og rigtig underligt for, der kommer af en anden skole og med en anden indstilling og så ved vi allerede der, om det er et match. 
Vi har i den anledning underskrevet Dansk Industris Diversitetsløfte, for at understrege, at den agenda betyder meget for os og vi støtter op om, at flere tager denne dagsorden seriøst. 

Vi er ved at gøre klar til implementering af den kommende whistleblower-ordning, som bliver et lovkrav fra 2024. Nu fungerer det via en tillidsperson, så man kan gå til en, som ikke er ens direkte leder hvis man har brug for støtte eller føler en eller anden form for ubehag eller har en dårlig oplevelse. 

Vi har ikke haft tilfælde af hverken arbejdsulykker, chikanesager eller uligeløn og tager disse punkter alvorligt og håber og regner med, alt bliver ved med at forholde sig sådan. 

Lønforskel mellem mandlige og kvindelige medarbejdere

0,00

%

2023

Antal arbejdsulykker

0,00

 

2023

Medarbejdere 


Vi har fokus på vigtigheden af at holde på vores gode medarbejdere i længere perioder, da vi ønsker at nedsætte medarbejderomsætningen, både for de andre medarbejderes skyld, da det skaber bedre stabilitet, men også set fra et økonomisk perspektiv i den omkostning, der er forbundet med oplæring af nye kolleger. Blandt andet ved efteruddannelse, mener vi at vise den enkelte kollega, at vi ser potentiale i deres videre udvikling, men det viser også os, som arbejdsgivere, at medarbejderen ønsker at dygtiggøre sig, for at blive en endnu større brik i puslespillet. 

Vi har en pt. en overvægt af kvinder i virksomheden, hvis vi går efter 50/50, men det er ikke en prioritet pt. og vi vælger den bedste til jobbet. 

Det er en prioritet, at faste medarbejdere modtager efteruddannelse løbende og indenfor det de brænder for og ikke hvad vi synes de skal. De er valgt for deres evner og speciale og vi tror mere på, at bygge mere af det gode end at rette på udfordringerne. De medarbejdere, der modtager ekstern uddannelse, er fokuseret indenfor funktionærer og ledelse. Træning in-house ydes til alle uafhængigt af jobbeskrivelse. 

Antal ansatte i virksomheden

45,0

 

2023

Andel af ansatte under 18 år

7,00

%

2023

Antal timer i gennemsnit over året hvor medarbejdere modtager efteruddannelse

20,0

 

2023

Governance

Vi arbejder indenfor rammerne af ansvarlig virksomhedsdrift og ikke indenfor hvad der er nemmest, hurtigst og billigst. Vi vil tage de rette beslutninger og hele tiden prøve at opdatere os på, hvad det er, hvilket kan være en stor opgave i skiftende tider og med tendens til overinformation.

Igen arbejder vi ud fra devicen om, at ingen er perfekte, men at vi prøver hver dag, for at blive bedre og transparent udmelde vores mangler, samt fortsætte med at insistere på en forandring.

Vi vælger vores samarbejdspartnere med omhu og forventer at de gør det samme. Vi vil blive ved med at måle vores fremskridt, samtidig med at vi må erkende vores størrelse og begrænsningen af 24 timer i døgnet. Det er en prioritet for os at dokumentere vores arbejde med både planetær og menneskelig bæredygtighed, men også noget, der er nyt for restauratører, at skulle forholde sig til. 
Vi kan selvfølgelig ignorere arbejdet og holde fokus på vores spidskompetence, men vi ved også at selvom vi lige nu er små underleverandører og ikke underlagt dokumentationskrav, ligesom store virksomheder, så går det kun en vej, så det er bare med at komme ombord så hurtigt som muligt. 

Lokal samfund

Vi yder en del services til non-profits samt støtteorganisationer i form af donationer af mad og brød, men også vores tid til arrangementer, fundraisere eller lignende. Vi donerer gavekort til særlige arrangementer med fokus på især kvinder og børn. 

Ansvarlig ledelse

 
Vores virksomhed er startet af en gruppe mennesker, der alle ville mere end blot åbne en restaurant. Vores ejerkreds og ledelse består af en blanding af mennesker og erfaringer, der alle har fokus på transparens, bæredygtighed og medmenneskelighed indenfor forskellige fag

Vores bestyrelse består af højt kvalificerede professionelle, der hele tiden er med til at holde ledelsen og ejerkredsen på sporet og som ikke viger fra den aftalte agenda. 
Vi er ikke i en situation, hvor man pludselig ser bort fra nogle af vores principper, som økologi eller ordentlige forhold, for at få flere penge på bundlinjen. 

Vi mener faktisk at en af vores største styrker er netop denne kompromisløshed, der jo faktisk er hvorfor mange gæster vælger os til. De ved hvad vi står for og hvilke principper vores forretning bygger på og det bliver dermed en fordel i stedet for en ulempe, at råvarerne og forholdene er dyrere, men gør at vi allesammen kan sove om natten. 
Vi mener også at det er okay, at tage den rigtige pris for sådan en oplevelse og at man ved hvad ens penge går til, når man vælger os. Det skal være nemt for forbrugeren, at træffe de rigtige valg, fordi vi har gjort det for dem. 

Vi gør os umage gennem ansvarlig ledelse, videreuddannelse, håndbog, diverse politikker og kommende whistleblowerordning, på at være en bedre udgave af os selv og prioritere disse vigtige emner, selvom vores fag notorisk er kendte for travlhed, stress og nedprioritering af alt det ovenstående. 
Men vi er ikke i mål, for det er en nødvendighed, at være konstant til stede og opdatere sig løbende, men det vil fortsat være en del af vores DNA, at skubbe på for disse vigtige dagsordener og sørge for at klæde vores medarbejdere på til fremtiden.

Antal bekræftede tilfælde af korruption

0,00

 

2023

Antal bekræftede tilfælde af bestikkelse

0,00

 

2023

FN's Verdensmål

 Vi har valgt at arbejde med følgende verdensmål, der er i tråd med vores værdier og forretningsgrundlag. 

Stop Sult

Vi skal stoppe sult, opnå fødevaresikkerhed og forbedret ernæring samt fremme bæredygtigt landbrug

Ligestilling Mellem Kønnene

Vi skal opnå ligestilling mellem kønnene og styrke kvinders og pigers rettigheder og muligheder

Ansvarligt Forbrug og Produktion

Vi skal sikre bæredygtigt forbrug og produktion

Klimaindsats

Vi skal handle hurtigt for at bekæmpe klimaforandringer og deres konsekvenser

Bemærkninger til rapporten

Rapporten verificeres ikke af en uafhængig tredjepart. Selvom vi har bestræbt os på at sikre, at indholdet af rapporten er retvisende, garanteres der ikke for nøjagtigheden og/eller fuldstændigheden heraf, og vi fraskriver os derfor ansvar for enhver skade eller tab, som måtte opstå som følge af dispositioner foretaget på baggrund af rapporten.

Denne ImpactReport er lavet med Valified